چگونگی ساختار یخچال
در قرن 11 میلادی ابن سینا در ابتدای راه ابداع یخچال برای اولین بار وسیله ای به نام منبرد را اختراع کرد که عمل تقطیر (تبخیر و میعان متوالی) در این دستگاه طراحی و به خوبی اجرا می شد. اختراع دستگاه منبرد جرقه ای بود برای انسان که به فکر ابداع یخچال های امروزی بیفتد که برای نگهداری مواد غذایی وممانعت از خرابی و فاسد شدن آن، استفاده شود. در طی گذر زمان و نیاز این دستگاه کاربردی در زندگی انسان ها ، یخچال های گوناگون با قابلیت های مختلف و در انواع متفاوت تولید شد که بر اساس هر ویژگی و قابلیت آن، از قطعات و اجزا مختلف تشکیل شده است. در ادامه به انواع قطعات مرتبط با یخچال بیشتر آشنا خواهیم شد.
در اصل میتوان گفت یخچال ها وسیله ای کاربردی هستند برای سرد نگه داشتن مواد غذایی که به کمک عایق های حرارتی و قطعات مختلف، در داخل یخچال عمل تقطیر به صورت خارج کردن گرما از یخچال و ایجاد سرما در داخل یخچال را به خوبی اجرایی می کند. کار کردن نرمال و سرمادهی خوب یخچال ها ملزم به سلامت تمامی قطعات و اجزای تشکیل دهنده می باشد لیکن حتی اگر اجزای از این دستگاه خراب شود عملکرد مناسبی نخواهد داشت. یخچال ها با انواع مختلف، دارای قطعات متفاوتی هستند ولیکن اجزا اصلی برای تمام یخچال نصب و کارایی یکسان دارد.
*کمپرسور یخچال
مهمترین بخش یخچال کمپرسور است که میتوان گفت قلب تپنده ای دستگاه است که با گردش گاز مبرد در حول دستگاه باعث سرما می شود. بطری سیاه در پشت یخچال که تعدادی لوله ورودی و خروجی دارد، گاز مبرد را در درون لوله پمپ می کند در اصل این همان ماهیت مهم کمپرسوراست.